Klædelig designklassiker i nye, praktiske udendørsudgaver – se Satellite udendørs pendel og gulvlampe fra GUBI her!

16. august 2023
Klædelig designklassiker i nye, praktiske udendørsudgaver – se Satellite udendørs pendel og gulvlampe fra GUBI her!
Siden Satellite-serien så dagens lys i 1953, har den specielle lampe været kendt og elsket i designverdenen. Hjernen bag den skønne kreation er den fransk-ungarske designer Mathieu Matégot, der i den forbindelse opfandt en helt ny fremstillingsteknik for at give lampen den karakteristiske rigitulle-skærm, der pryder alle lamper inden for Satellite-serien. Rigitulle-teknikken er kendetegnet ved det perforerede mønster og den papirstynde struktur, der gør det muligt at bøje metallet i kunstneriske former og giver det florlet udseende, der minder om tyl.
Det sart udseende men stærke rigitulle kombineret med den karakteristiske aflange og runde udformning giver derfor indtrykket af, at Satellite-lampen svæver i rummet som en zeppeliner. Designet er suppleret op med en asymmetrisk, trekantet yderskærm, der sidder som en hat på toppen af lampen, så det samlede resultat bliver en skulpturel og formorienteret designerlampe af høj æstetisk værdi.

Se hele Satellite-serien her

Med de nye tilføjelser til Satellite-serien kan man også have glæde af det smukke design på udendørsområder. Lamperne, der omfatter gulv- og pendellamper i flere størrelser og farvevarianter, har alle en kapslingsklasse IP65, der beskytter dem imod påvirkning fra vind og vejr. De er derfor oplagte at montere på den overdækkede terrasse eller altanen, så man kan have glæde af dem på de lange sommeraftener.

Lamperne er også oplagte til udendørsbrug, da det sirlige hulmønster i rigitulleskærmen tillader lyset fra lyskilden indeni at trænge ud i et blødt skær hele vejen rundt om lampen. Samtidig afskærmer den for lyset, så det ikke blænder men kan skinne blødt og behageligt ud til omgivelserne. Med Satellite får man derfor det bedste fra begge verdener – direkte belysning i et blændfrit skær.

Se alle udendørslamperne fra Satellite-serien her