FLOS STORIES: To-Tie - Det hele ligger i navnet

29. september 2023
FLOS STORIES: To-Tie - Det hele ligger i navnet
Den unikke nye bordlampe fra den milanesiske designer Guglielmo Poletti

To-Tie er Flos' nyeste lampe og repræsenterer den første belysningsdesignopgave fra den spændende nye skaber, Guglielmo Poletti, der er kendt for sin forkærlighed for "selvforklarende" design. Og To-Tie lever fuldt ud op til denne beskrivelse: en karakteristisk bordlampe, hvor essensen er reduceret til det absolut nødvendige, sammensat udelukkende ved mekanisk spænding og navngivet med en titel, der perfekt afrunder dette kunstværk.

Resultatet er et iøjnefaldende, men samtidig enkelt design, der udfolder sig omkring en sammensættende bevægelse uden brug af skruer, lim eller svejsning. Den geniale struktur gør ikke kun lampen særdeles bæredygtig, men giver også de forskellige elementer mulighed for at udføre flere funktioner. Lyskilden er integreret i en aluminiumsstang, der også tjener som et håndtag, mens det elektriske strømkabel ikke blot forsyner lampen med strøm, men er også det afgørende element, der binder det hele sammen.

To-Tie-kollektionen omfatter tre forskellige lamper, hver med den rette størrelse og proportioner til specifikke omgivelser. Den mindste model er velegnet som sengelampe, den højeste version kan placeres på en konsol, og den største vil pryde et lavt bord i stuen på bedste vis. Uanset hvor de er placeret, vil To-Tie-lamperne skille sig ud takket være deres unikke og karakteristiske sammensætning.

Guglielmo Poletti har nået denne milepæl i sin karriere gennem en usædvanlig og ikke-lineær rejse, hvilket på mange måder afspejler hans kunstneriske virke. En tilfældig forelæsning, han overværede, antændte en gnist af interesse, der gradvist førte ham ind i designverdenen, hvor han arbejdede som praktikant og deltog i workshops hos to meget forskellige designpersonligheder, før han begyndte sin uddannelse på Design Academy Eindhoven.

I dag opererer Poletti fra sit eget studie i Milano, som han personligt har designet og renoveret. Polettis kreative proces udspringer af skabelsens kunst og dybtgående undersøgelser af strukturelle spændinger og materialer, som han udnytter til at fremkalde sine intuitive visioner. Den kreative frihed og den unikke ekspertise, som Flos tilbyder designere, har muliggjort oversættelsen af hans eksperimentelle tilgang til et industriel belysningsprodukt. Denne første lampe for Flos udstråler ånden og genialiteten fra Castiglioni-brødrene, og den kan med rette betragtes som en ægte Flos-lampe.

Se alle To-Tie lamper her!

Oprindelig tekst af FLOS I FLOS STORIES