Belysning og arkitektur i en skøn forening med Meter Gulvlampe fra Pholc

3. januar 2024
Belysning og arkitektur i en skøn forening med Meter Gulvlampe fra Pholc
I en skøn opvisning af designorienteret, skandinavisk minimalisme har det nordiske samarbejde mellem den svenske lysvirksomhed Pholc og den danske designduo Maria Bruun og Anne Dorthe Vester skabt en monumental lyskilde, der på én og samme tid fanger alles blikke og falder smukt ind i indretningen: Meter. Lampen har navn efter sin imposante statur på en meter men fås også i en mindre udgave på en halv meter. Den nøgterne, målfokuserede navngivning af lampeserien er sigende for den snilde og stringens, der ligger til grund for designet. Under tegningerne til Meter har Bruun og Vester krydset design med arkitektur og kunst med fokus på abstraktion, så resultatet bliver minimalistisk og hyper-enkelt men samtidig udstråler karakter i hver eneste detalje.

I sin udformning minder Meter om en søjle, som man kender den fra det antikke Grækenland. Den brede diameter og imponerende højde kombineret med det hvide betræk og de smukke kannelurer, der løber langs hele lampens længde, fuldender dens arkitektoniske design og gør den til en æstetisk tilføjelse, der især passer godt ind i større rum med smag for simplicitet og neutrale farvetoner.

Det gennemførte design fremhæves smukt, når man tænder for lampen, og hele strukturen lyser op i et blødt, atmosfærisk skær. Da skærmen omslutter lyskilden fuldstændig, skinner lyset udelukkende indirekte ud i rummet gennem det tynde, hvide stof, der sikrer en blød og ensartet fordeling af lyset. Man kan også justere lysets styrke takket været den indbyggede dæmpningsfunktion, så man er sikret den helt rigtige baggrundsbelysning til ethvert tidspunkt og formål.

Se Meter Gulvlampe i begge størrelser her.