Originalt Mogens Lassen-design fra 1944 vækket til live: se alle de skønne varianter af Klampenborg Bordlampe

8. februar 2024
Originalt Mogens Lassen-design fra 1944 vækket til live: se alle de skønne varianter af Klampenborg Bordlampe
Tilbage i 1944 påbegyndte den danske designer Mogens Lassen tegningerne til et nyt lampedesign, der først skulle komme til live 82 år senere. Skitsen lå gemt væk i et arkiv på Danmarks Kunstbibliotek i København, indtil designproducenten Audo Copenhagen endelig satte lampen i produktion i 2022. Lampen udviser alle de klassiske træk, der kendetegner dansk design: geometrisk orienterede former, bløde buer og ubesværet ynde i hver eneste detalje. Mogens Lassen anses for at være en af landets største og mest indflydelsesrige arkitekter, der tilsluttede sig dansk funktionalisme - den ny tids stilart. Lassens interiørdesigns er en naturlig forlængelse af hans arkitektoniske tilgang, hvilket kommer til udtryk i både formen og funktionaliteten af hans fuldendte kreationer.

Bordlampen Klampenborg er karakteriseret ved en snoet fod, der fortsætter umærkeligt ud i et stel med helt samme slanke struktur. Fatningen sidder midt på stellet og overskygges af den klokkeformede skærm, så lyskilden afskærmes til trods for, at fatning og skærm er mere adskilt end ved konventionelle lamper. Kombinationen af kontrasterende elementer forbliver i perfekt balance over for hinanden og skaber et udtryk, der er modigt uden at virke prætentiøst, en form, der vækker nysgerrigheden og en funktion, der er innovativ og dog intuitiv. Bordlampen fås i tre varianter: med en sortlakeret overflade, med en poleret stålfinish og med messingbelægning, alt afhængigt af hvad man foretrækker og hvilket udtryk man ønsker at tilføje til sin indretning.

Til trods for den adskilte skærm og fatning blænder lyskilden ikke. Skærmen omfavner pæren, så lyset reflekteres i indersiden, hvorefter det skinner nedad igen i en blød belysning. Lampens kontakt har også en tretrins dæmpningsfunktion til justering af lysstyrken.

Du finder alle varianter af Klampenborg Bordlampe lige her.