To nye, smukke farvevarianter af Ray Pendel fra Globen Lighting

21. marts 2024
To nye, smukke farvevarianter af Ray Pendel fra Globen Lighting
Åbenhed, transparens, lethed og ynde er nøgleordene til at beskrive lampeserien Ray fra svenske Globen Lighting. Serien, der består af både pendler, gulv- og loftslamper, er tegnet og udtænkt af den irske designer Patrick Hall, der også arbejder som CEO for Globen Lighting. Efter 30 år som projektmanager og designingeniør står Hall bag adskillige vellykkede lampekollektioner og -serier. Du kan finde hele vores udvalg af Halls kreationer her.

Særligt kendetegnende for alle lamperne i Ray-serien er deres åbne, dobbelte metalskærm. Det hårde, bastante medium modsvares imidlertid af formen, der er præget af bløde buer og let asymmetri. Dette tilføjer en sart elegance og et smukt organisk udtryk til det overordnede design, og skaber indtrykket af en let og svævende skærm – et sandt highlight i indretningen. Indtil videre har pendlerne udelukkende kunnet fås i neutrale farver samt en messingvariant. Nu vender det skønne design imidlertid tilbage i en klar grøn og blå udgave, der fremhæver designet yderligere igennem sit smukke farvespil.

Den kunstfulde åbenhed, der præger pendlens design, omfavner lyskilden men afskærmer den ikke, hvilket både sikrer en klar, direkte belysning og samtidig gør pæren til en vigtig visuel del af lampens overordnede udtryk. Af samme grund er lampen bestykket med en E27-fatning, der passer til et væld af forskellige pæretyper. Her kan man med fordel vælge en globepære, der smukt supplerer lampens optik og tilføjer et dekorativt element til det overordnede ensemble. Særligt karakteristisk for Ray Pendel er skærmenes fleksible indretning, der gør det muligt at arrangere dem på flere måder. Her kan man vælge, om man ønsker at arrangere lamperne modsat hinanden i en flot spejlvendt effekt eller inden i hinanden og derved skabe et sindrigt samspil mellem mønsteret i begge skærme.

Se begge Ray pendler her.