Beroligende belysning med Aleksej Iskos’ seneste designmesterværk Calm Væglampe

25. marts 2024
Beroligende belysning med Aleksej Iskos’ seneste designmesterværk Calm Væglampe
En dag, da den ukrainsk-danske designer Aleksej Iskos besøgte Københavns Lufthavn, blev han indfanget af en reklame. Dog var det hverken reklamens indhold eller produkt, der fangede designerens opmærksomhed men derimod dens format: det bløde, tekstillignende materiale, som reklamen var printet på, lyste op med en ekstraordinært behagelig glød. Det blev starten til ideen til et nyt lampekoncept, og er et eksempel på Iskos’ fantastiske evne til at finde inspiration i hverdagen og oversætte mondæne genstande og fænomener til et skønt designsprog – materielt, visuelt og funktionelt.

Lamperne inden for Iskos’ nye væglampeserie ’Calm’ er kendetegnet ved præcis den samme, behagelige lyseffekt, der også har givet ophav til seriens navn. Ydersiden af lampen er betrukket med et tætvævet tekstil, der udjævner lyset og skaber en diffus lyseffekt med en gradueret overgang fra siderne ind imod midten af lampen. Lyskilden bagved er et LED-modul, der skaber en effektiv accentbelysning, perfekt til næsten alle rum. Samtidig skinner lyset også ud gennem bagsiden af lampen, så lamperammen danner en mørk kontrast, og der opstår et harmonisk lysmønster på væggen.

Selve designet er præget af en helhedsorienteret tilgang med en ubrudt udformning og et detaljereduceret ydre, der vidner om Iskos’ beherskelse af og ekspertise i skandinavisk minimalisme inden for interiørdesign. Calm Væglampe kommer i flere størrelser og farvevarianter med individuelle farvebånd langs rammen, der tilføjer et subtilt farvespil til det nuanceneutrale design. Lampen fås også med indbygget touch-dæmper, så man kan justere lysstyrken, hvilket udvider lampens anvendelsesmuligheder betragteligt. For nem og hurtig betjening af dæmpningsfunktionen kan man også tilkøbe en ledning specifikt til Calm-serien.

Se hele Calm væglampeserien her.