Multifunktionalitet og æstetik i belysningskonceptet - se den nye lampeserie Isol fra Astep

20. maj 2024
Multifunktionalitet og æstetik i belysningskonceptet - se den nye lampeserie Isol fra Astep
Funktionalitet er det altafgørende omdrejningspunkt i lampeserien Isol fra det italienske designerbrand Astep. Serien, der består af pendler og gulvlamper i flere forskellige størrelser, præsenterer sig i et sammenhængende design med et gennemført koncept. Alle lamperne inden for kollektionen har den samme helhedsorienterede udformning og samme smukke, cremehvide tekstilskærm, der emmer af klassisk elegance med et moderne touch.

Hjernen bag den skønne serie er den danske designer David Thulstrup, der lancerede Isol pendel i 2021 og sidenhen udvidede serien med Isol gulvlampe i 2023. Kendetegnende for begge modeller er deres lydabsorberende skærme, der er blevet gennemtestet til at minimere ekko og efterklang i rummet. Denne egenskab gør Isol-lamperne perfekte som rumbelysning i kontorlokaler eller andre områder, hvor mange mennesker færdes, og der er behov for effektiv kontrol af støjniveauet. Større lokaler kræver bedre lydabsorption. Af denne grund er Isol Pendel indrettet til at kunne udvides i højden, så man får en mere effektiv støjdæmpning. Alternativt kan man hænge flere pendler i klynger, så deres lydabsorberende egenskaber forstærkes.

Isol-lampernes tekstilskærm omslutter lyskilden til alle sider, hvilket resulterer i et blødt og blændfrit lys, der spreder sig ensartet ud til alle sider. Dette gør lamperne perfekte som grund- og baggrundsbelysning i større rum. Gulvlamperne har endvidere en dæmpningsfunktion indbygget i fodkontakten, så man kan justere lysstyrken og tilpasse den til ethvert givent tidspunkt og formål.

Hver udgave af lampen kommer i to farvevarianter med stel i hhv. sort og beige. Alle har de den samme cremehvide tekstilskærm, som gør dem nemme at kombinere. Du finder hele den skønne Isol-serie fra Astep her.