Farveglæde og skandinavisk design forenes i det nye svenske designerbrand Swedish Ninja

8. juni 2024
Farveglæde og skandinavisk design forenes i det nye svenske designerbrand Swedish Ninja
Med sin evigt opfindsomme tilgang til skandinavisk interiørdesign og åbenlyse forkærlighed for strålende og slående farver, der sjældent optræder i moderne design, er Swedish Ninja slået igennem på den skandinaviske scene i designverdenen. Historien begyndte i 2010, da svenske Maria Gustavsson stadig arbejdede som freelance-designer af møbler og interiørartikler for andre virksomheder. I 2016 begyndte firmaet at markedsføre sine egne produkter. I dag er Swedish Ninja distribueret ud til resten af Europa, Autralien og USA såvel som til en lang række internationale online forhandlere.

Originalitet, autencitet og hædring af lokalt designhåndværk er omdrejningspunktet for alle designs fra Swedish Ninja. Brandet bestræber sig samtidig på at mindske deres klimaaftryk, hvilket blandt andet ses ved deres anvendelse af kvalitetsmaterialer med henblik på at forlænge levetiden på alle deres designs, og deres lokale produktion, der foregår i Småland, Sverige – et område, der er kendt for sit dygtige møbelsnedkeri og for at være hjemland for både Pippi Langstrømpe og grundlæggeren af Swedish Ninja, Maria Gustavsson. Med inspiration fra Astrid Lindgrens kendte børnebogsfigur, der udgør indbegrebet af den selvstændige og handlekraftige kvinde, har Maria Gustavsson grundlagt sin egen designvirksomhed, som hun er direktør og eneejer af den dag i dag.

Særligt kendetegnende for Swedish Ninja er deres vellykkede forening af den simplicitet og stringens, der kendetegner skandinavisk design, med Gustavssons farveglæde, der lyser ud af hvert eneste produkt, der designes af Swedish Ninja. Alle deres kreationer kommer desuden i et bredt farveudvalg, så man ikke behøver at gå på kompromis med sit foretrukne farveskema, når man bestiller et produkt fra den svenske designvirksomhed.

Swedish Ninja står allerede bag en større række skønne lampekollektioner, som du kan finde lige her.

Det svenske designerbrand forhandler også interiør bestående af smukke og praktiske indretningsartikler. Se dem alle her.