Collector: En ny klassisk lampekollektion fra Audo Copenhagen

6. oktober 2022
Collector: En ny klassisk lampekollektion fra Audo Copenhagen
En enkel silhuet af cylindriske skærme, der presses konisk sammen af et massivt messingbælte, perforeringer omkring kegleformens munding, bløde toner, finurligt lys og slanke strømlinede linjer.  

Så enkelt kan man beskrive den nye Collector-serie fra Audo Copenhagen, som netop har taget belysningsverdenen med storm. For at være helt korrekt, så er re-entry måske et bedre ord, for med et udtryk, der nok virker genkendeligt og nostalgisk for nogle, så er Collector-lamperne ikke en ny opfindelse; de stammer fra den legendariske Alf Svensson.

Alf Svensson var en svensk designer, der gjorde sig bemærket inden for lampe- og møbeldesign omkring 1950'erne, og selvom hans navn ikke lyder så velkendt som nogle af hans designerkollegers navne, garanterer vi, at insidere kender Alf Svensson godt, og når nogle af hans designs dukker op i auktionshuse, er der tunge hammerslag.  

Den timeglasformede model blev tegnet i midten af forrige århundrede og er et skoleeksempel på den altid elegante Mid Century Modern-stil, som til dels opstod i Skandinavien, men for alvor blev almindelig i USA.

I efterkrigstidens USA flyttede folk fra byerne til forstæderne, og da veteranerne fra 2. verdenskrig byggede huse, var Mid Century Modern den foretrukne bygge- og indretningsstil: med skrånende, flade tage og minimalistisk design.

Stilen er let at genkende på strømlinede linjer, enkle former og geometri, lethed og en forkærlighed for naturlige materialer, og Collector er et perfekt eksempel på, hvordan man kan bruge disse karakteristika til at skabe noget, der virkelig gør indtryk.  

Takket være danske Audo Copenhagen bliver det nu muligt at købe Collector-serien igen, og Collector bliver lanceret som to forskellige pendler med fem og tre lyskilder og som en væglampe med en enkelt lyskilde. Alle er konstrueret i stål, aluminium og messing, og alle har det samme dejlige udtryk. De fungerer rigtig godt både hver for sig og i kombination med hinanden, og det tidløse design sikrer, at de passer ind i stort set alle indretningsstile. Lamperne giver et behageligt, omgivende lys og fungerer fantastisk godt i stuen, køkkenet og soveværelset.  

se serien her!