Dansk design i mesterklasse: den smukke svampe-lampe fra Hübsch i en ny farvestrålende mini-udgave

23. februar 2023
Dansk design i mesterklasse: den smukke svampe-lampe fra Hübsch i en ny farvestrålende mini-udgave
Der kan ikke være tvivl om, at de nye Mini-udgaver af den flotte Mush-serie har været det helt rigtige valg truffet af danske Hübsch, der er kendt for sine smukke designs, både inden for belysning og andet interiør. I overensstemmelse med Hübsch’s øvrige stil er lamperne i Mush-serien præget af enkelt, skandinavisk design med lækre, glatte overflader og simplistiske former, der med få virkemidler skaber stor udtryksfuldhed. Indtil videre har man kunnet se Mush bordlamperne i nydelige nuancer rangerende fra skinnende nikkel og messing over i moderne sort med en mat finish. De nye tilføjelser til serien er imidlertid en smuk opvisning af klare farver, der er nøje udvalgt til at springe i øjnene men samtidig at være nemme at indpasse i både spraglede og neutrale farvekoncepter.

Lampen er karakteriseret ved et meget designorienteret udseende med få men afgørende detaljer. Den enkle form består kun af to elementer: en kegleformet base og en voluminøs kuppelskærm, der effektivt dirigerer lyset nedad, så man får et praktisk og direkte downlight. Foreningen af de to enkle former og den smukke og skinnende monokrome overflade gør den lampe til et lille kunstværk i sig selv. For de kunstinteresserede virker lampen som en kubistisk gengivelse af en skovsvamp, hvor den organiske men forsimplede udformning bliver en fin gengivelse af svampen som koncept.

Mini Bordlamperne fås både i en sandfarvet, en kastanjebrun og en himmelblå udgave. Farverne er flotte hver for sig men kan også indgå i et smukt samspil, hvis man har én af hver. Derved opnår man også en fin sammenhæng i sit belysningskoncept.
Se alle de flotte Mush-lamper lige her