Et design ikon fra 1958 – nu fremstillet som den originale idé og der er endda penge at spare.

31. maj 2016
Et design ikon fra 1958 – nu fremstillet som den originale idé og der er endda penge at spare.
Det er nu lykkes Flos at producere Taccia bordlampen som den originalt var tænkt med en plast skærm. Dette kan nu lade sig gøre med den nye LED teknologi – en såkaldt COB LED som er en plade med små ”chips” der lyser (Chips On Board). Denne har en så lille varmeudvikling at den ikke skader plastskærmen, som de originale lyskilder gjorde. Den blev derfor dengang produceret med en glas skærm og ikke med plast som var designernes tanke.
Men nu kan du altså få fingrene i den originale lampe og endda til en billigere pris.
Ligeledes er den så også produceret i en small version, som blot måler 48,5 cm i højden. På denne måde kan man få en Taccia, som er lidt mere anvendelig end den oprindelige bordlampe

Taccia er en lampe med en historie og en lampe der designmæssigt kan følge med tiden, selvom den nu næsten er 60 år gammel.

1958: Achille og Pier Giacomo Castiglioni ville designe en lampe med indirekte lys.

December 1958: Der blev der lavet en prototype på Taccia med skærm og base i plastik.

1960-1961: Efter flere test måtte de droppe at lave den i plastik, da varmen fra lyskilden simpelthen gjorde plast skærmen deform.

Marts 1962: Flos sørgede for at afslutte udviklingen af lampen og den endelig prototype blev fremstillet med en aluminiums reflektor og en glas skærm der kunne modstå varmen fra lyskilden.

2010: Flos undersøger mulighederne for at lave en version med LED og dette er første gang at den ikoniske lampe bliver videre udviklet.

2016: Flos tester brugen af PMMA til skærmen. Takket være de nye COB LED’er, som har et minimum af varme udvikling er det nu muligt at producere Taccia med en plast skærm, som var designernes originale idé i 1958.