Et sandt kunstværk fra Cozy Living: Se den farverige serie af Mushroom Bordlamper

22. maj 2023
Et sandt kunstværk fra Cozy Living: Se den farverige serie af Mushroom Bordlamper
Med sit organiske formsprog, kunstfulde design og behagelige lyskvalitet indtager den skønne bordlampeserie ’Mushroom’ scenen for moderne brugskunst og interiørdesign. Den betagende lysmodel, hvor både æstetik og praktiske hensyn spiller smukt sammen, er udtænkt af Bahne Interiør for den danske lysproducent Cozy Living, der netop specialiserer sig i designerbordlamper med et artistisk præg. Bordlamperne fra Mushroom-serien har en unik udformning med lutter bløde buer, der nemt afslører ophavet til navnet på denne skønne belysningsmodel. De organiske former forenet med det rene, klare udtryk skaber ikke alene et smukt designelement men også kunst i en tilgængelig og anvendelig udgave.

Lampens form virker helstøbt, hvilket giver en behagelig æstetisk virkning. Imidlertid kan skærmen skrues af, så man kan indsætte en lyskilde. Lampen er bestykket med en standard E14-fatning, der passer til en lang række forskellige pæremodeller, så brugeren har et bredest muligt udvalg af lyskilder at vælge imellem. Lampen er fremstillet af glas og er præget af et unikt overflademønster, der løber skråt langs både fod og skærm, så det bløde udtryk i lampens design fremhæves. Når man tænder for lampen, lyser skærmen smukt op, så mønsteret træder tydeligt frem. Lyset trænger igennem glasset i et klart men blødt skær, der ikke blænder. Samtidig falmer det gradvist hen imod lampens fod i en glidende overgang. Her ser man tydeligt, hvordan blødhed er det afgørende element i lampens design, både i henseende til form, farvemønster og lyskvalitet.

Mushroom bordlamperne kommer i et væld af flotte farver, hver med deres eget individuelle udtryk, og fås i to forskellige størrelser.
Se hele Mushroom-serien her