FLOS STORIES: Everyday Bilboquet

13. november 2023
FLOS STORIES: Everyday Bilboquet
Philippe Malouin karakteriserer Bilboquet som en lampe til millennials og Gen Z: en fleksibel belysningsløsning, der tilpasser sig den mangesidede tilgang til hjemmet, som definerer nutidens og fremtidens generationer.

"Bilboquet er en justerbar bordlampe, der ser enkel ud, men er fuld af personlighed, og den retter lyset legende let og præcist i alle retninger. Bilboquet er inspireret af magnetiske kugleled og tilbyder bevægelighed til en lang række forskellige funktioner. Uanset om den bruges som arbejdslampe på et skrivebord, til at give et blødt skær mod en væg eller til at oplyse en god bog, skinner den, hvor der er brug for det," siger Philippe Malouin.

Harmoni i former, materialer og farverMalouins designfilosofi drejer sig om at etablere en følelsesmæssig forbindelse, lægge vægt på formel klarhed og dyrke en tydelig visuel identitet. Han er en designer, der konsekvent tilstræber enkelhed i produktion, samling og æstetik, samtidig med at han prioriterer holdbarhed som et grundlæggende element i designet.

Sage, Tomato, and LinenDet legende aspekt ved Bilboquet har haft stor indflydelse på valget af den trefarvede palet, som lampen laves i. Sage, tomato og linen definerer ikke kun lampens krop, men også kabel og stik, hvilket resulterer i en sammenhængende monokromatisk æstetik.

Bilboquet er omhyggeligt konstrueret til at kunne tilpasses en bred vifte af krav. Ud over den justerbare cylinder kan kablet enten forblive synligt eller være skjult i et dedikeret hus under basen. Det to meter lange kabel gør det nemt at flytte lyset rundt i hjemmet. Desuden kan pæren udskiftes og opgraderes med tiden, hvilket sikrer en forlænget levetid for lampen. Bilboquet er designet til lang levetid, og dens primære komponenter kan skilles helt ad, så det er nemt at reparere, udskifte eller bortskaffe de enkelte dele på en miljømæssigt forsvarlig måde. Både hoved og krop er fremstillet af et bæredygtigt polycarbonat, der er et biprodukt fra papirproduktion, i stedet for oliebaserede materialer.

Se lamperne her!