Gammel kending i en ny, smart genfortolkning: se det farvestrålende udvalg af Apex banklamper fra HAY!

8. december 2023
Gammel kending i en ny, smart genfortolkning: se det farvestrålende udvalg af Apex banklamper fra HAY!
Under tegningerne til den nye bordlampe, der senere skulle blive til Apex-serien, tog den britiske designer John Tree inspiration fra arketypen på den klassiske banklampe og fusionerede den med moderne, farverige sensibiliteter for at skabe en spændende og anderledes lampekollektion, der både er præget af klassiske træk og samtidig skiller sig ud fra den konventionelle skrivebordslampe. Med deres slanke, bøjede kromstel og karakteristiske tagformede skærme vækker Apex-serien stor genkendelsesværdi og markerer sig som et stykke designorienteret brugskunst ud over det sædvanlige.

Forrygende fleksibilitet og alsidighed åbner mange muligheder for anvendelse


Serien består af bord- og klemmelamper i flere forskellige varianter, alle i et væld af smukke farver, der rangerer fra neutrale toner over i bløde pastelfarver og mættede nuancer med en slående effekt. Skærmen har en skinnende overfladelakering og kan drejes hele 360 grader for at justere lysets retning, hvilket giver dermed en hidtil uset fleksibilitet i lampens design. Lampen er bestykket med en lille standardfatning (E14 LED) som passer til mange forskellige pæremodeller. Med den fleksible skærm kan man selv vælge, om man ønsker en effektiv og direkte belysning ned imod bordpladen eller ud i rummet, en indirekte belysning ved at dreje skærmen, så lyset peger ind imod væggen eller om man foretrækker at lade lyset pege opad, så der opstår et spredt uplight til at supplere den overordnede belysning.

Med sit brede udvalg af forskellige bord- og klemmelamper kan Apex-kollektionen komme mange rum og indretninger til gode. Bordlamperne kan integreres i både kontoret og soveværelset, mens klemmelamperne snildt kan skrues fast til bordpladen eller til hylden, reolen eller andre steder med behov for en klar belysning.

Se hele Apex-serien her