Louis Poulsen Limited Edition: PH 2/2 Luna fra Poul Henningsen

1. september 2023
Louis Poulsen Limited Edition: PH 2/2 Luna fra Poul Henningsen
PH 2/2 Luna er dette års Limited Edition lampe fra Louis Poulsen.

PH 2/2, der oprindeligt blev tegnet af selveste Poul Henningsen i 1939, genudgives nu som et eksklusivt samlerobjekt for de, der elsker design. Bag genudgivelsen står Louis Poulsen, der hvert år krydrer designentusiasternes tilværelse med fornemme lamper i begrænsede oplag.

Dette års Limited-lampe blev oprindeligt kendt som natbordslampen, da det var netop natbordet, som Poul Henningsen havde i tankerne, da han udformede PH 2/2. Den oprindelige lampe ligner til forveksling den nyudgivet variant, med det karakteristiske kurvede stel og de enormt flotte designdetaljer. Stel, fod og fatning er skabt i smukt børstet messing, og de fine linjer munder ud i den elegante mundblæste skærmkonstruktion i opalglas.

Skærmene er i bedste Poul Henningsenstil baseret på designerens treskærmssystem, der kan dateres tilbage til 1926. Idéen var at skabe skærme, der mindsker blænding fra datidens dårlige elpærer.

Historien om Poul Henningsen og treskærmssystemet kan du læse her!

Poul Henningsens natbordslampe


Den oprindelige Poul Henningsen natbordslampe, der udkom i 1939, var lavere end den nye begrænsede genudgivelse, som Louis Poulsen har skabt. Oprindeligt målte PH 2/2 kun 230mm i højden – hvor den nye natbordslampe måler hele 320mm. Det gør lampen mere alsidig, og gør, at lampen i dag også kan anvendes ved eksempelvis skrivebordet.

De praktiske tilføjelser stopper dog ikke her. Louis Poulsen har foruden den forøgede højde også gjort lampens hoved drejbart. Det vil sige, at du kan pege lyset lige akkurat i den retning, hvor du mangler lys.

Bestil her og få din Limited Edition!