Lunefuld lampeserie lander i ny nuance – Se Hashira-serien i farven Raw her!

10. januar 2022
Lunefuld lampeserie lander i ny nuance – Se Hashira-serien i farven Raw her!
Nu kommer den eftertragtede og smukke Hashira kollektion fra MENU i en ny nuance.

Den behagelige serie, der findes som gulvlampe, bordlampe, pendel og pendelklynge, kommer nu i farven raw, der indkapsler behageligheden og den lune, som serien er så kendt for.

Den oprindelige idé til lampen stammer fra et inspirationsbesøg, som de dygtige designere bag lampen Norm Architects gjorde. Arkitekterne besøgte traditionelle japanske washi papirfabrikanter, hvor den unikke og ældgamle traditionelle kunst af at producere japanpapir foregik.

Papiret skabes og gøres unik fra det papir, som vi i Danmark kender, ved at tilføje fibre og tekstil-materialer, hvilket gør papiret stærkere – men også giver papiret et lunefuldt, organisk og varmt udtryk.

Papirets udtryk og tvetydighed i sin skrøbelige men stærke konstruktion – og kombination af det enkelte og komplicerede – inspirerede de dygtige designere hos Norm Architects, som med tankerne hos de japanske papirproducenter i 2020 skabte den oprindelige Hashira-serie i samarbejde med Menu.

Hashira betyder søjle, og tvetydigheden fortsætter i lampens simple men karakteristiske design, lampens møde mellem det vestlige og skandinaviske og det østlige og japanske, og tradition og modernitet. Lampens form tager inspiration fra de traditionelle japanske lanterner, og Norm Architects ønskede at skabe en lampe, der kaster et ligeså behageligt lys af sig, som lanterner gør.

Lampens rolige æstetik bliver nu endnu mere varm, rolig og behagelig – og samtidig med en rå kant. Raw er mørkere i stoffet, og giver derfor lampen en varmere ambients når lampen er tændt. Hashira har dog samme form, som vi kender, og samme akustiske egenskaber, der dæmper og dulmer lyd.

Se hele Hashira-serien i Raw nuancen fra Menu her