Nord- og sydeuropæisk designtradition i en herlig forening: Se Pierre Frey-udgaven af den finskdesignede 9602 gulvlampe her

22. april 2024
Nord- og sydeuropæisk designtradition i en herlig forening: Se Pierre Frey-udgaven af den finskdesignede 9602 gulvlampe her
En ny specialudgave af den ikoniske 9602 designergulvlampe af Paavo Tynell har fundet vej til de danske stuer. Gulvlampen, der på grund af sin flade kegleform også har fået tilnavnet ”kinahatten”, blev udtænkt af den finske designer Paavo Tynell i 1935 for hotel Aulanko i Finland. Du kan finde flere smukke kreationer af Tynells hånd lige her!

9602-lampen er et af den finske lysmesters mest roste værker og et glimrende eksempel på hans ekspertise i at skabe et funktionelt design med en tidløs æstetik, der gør den til en evigt stilfuld og evigt aktuel tilføjelse til indretningen.

Særudgaven er designet med en plisseret tekstilskærm i bomuld med det letgenkendelige Le Jardin de Palais-mønster skabt af den franske designer og modeskaber Pierre Frey. Lampen lanceres i samarbejde med det parisiske tekstilhus Maison Pierre Frey, der over mange år har været toneangivende inden for stil og design og som er kendt for deres levende og detaljerige motiver. Det farvestrålende, spraglede og minutiøst udførte mønster danner en harmonisk kontrast til det stringente formsprog, der kendetegner Paavo Tynells mesterværk. Lampen har beholdt sin brede, trekantede skærm, skinnende messingfod og det matchende messingelement i toppen af skærmen, der giver serien sin høje genkendelsesværdi. Den åbne, brede skærm sikrer et spredt skær fra lyskilden bagved, så man med 9602 får en både effektiv og dekorativ lyskilde til at supplere den overordnede belysning i rummet. Stellet er omviklet med rattan, der tilføjer et taktilt element til lampens udseende og smukt forener sig med det naturalistiske havemotiv på skærmen. Således skaber Pierre Frey-udgaven af 9602 den perfekte balance mellem eksklusivitet og tilgængelighed i samme skønne kreation.  

Du finder særudgaven sammen med alle de andre skønne 9602-varianter lige her!