Prisvindende klassiker i nye, flotte farver: nu kommer Taccia Bordlampe fra Flos også i hvid

18. oktober 2023
Prisvindende klassiker i nye, flotte farver: nu kommer Taccia Bordlampe fra Flos også i hvid
Selv om den anerkendte designklassiker Taccia fra den italienske designvirksomhed Flos har mere end 60 år på bagen, markerer den skønne lampe sig som et tidløst stykke designkunst, der stadig den dag i dag står som et højdepunkt inden for innovativt lampedesign. Dette skyldes ikke alene lampens kreative udformning og lækre belysning men også, at man gennem årene har fortsat med at videreudvikle lampekonceptet, så det kan leve videre i den nye tids teknologi. Det seneste skud på Taccia-stammen er en række smukke bordlamper med smart LED-belysning, der forbliver tro imod den oprindelige lysfilosofi, der danner grundlag for det ikoniske design.

Historien går tilbage til 1958, hvor tidens førende designer Achille Castiglioni og hans bror Pier Giacomo Castiglioni gik sammen om at udtænke en lampe med indirekte belysning. Herefter gik brødrene i gang med prototypen til Taccia, men måtte efter flere tests droppe at lave den i plastik, da varmen fra lyskilden simpelthen gjorde plastskærmen deform. I marts 1962 afsluttedes udviklingen af lampen, og den endelig prototype blev fremstillet med en aluminiumsreflektor og en glasskærm der kunne modstå varmen fra lyskilden. I 2010 undersøger Flos mulighederne for at lave en version med LED og dette er første gang at den ikoniske lampe bliver videre udviklet. I 2016 testes brugen af PMMA til skærmen. Takket være de nye COB LED’er, som har et minimum af varmeudledning er det nu muligt at producere Taccia med en plastskærm, som var designernes originale idé i 1958.

LED Bordlampen kommer nu i to nye udgaver med en hvid bemaling på lampefoden, den ene i sin oprindelige størrelse, den anden i en Small-version, der med sine 48 cm. passer perfekt til konsolbordet eller væghylden.
Se dem begge sammen med resten af Taccia-serien her