Et smukt design får godt selskab – Patrone nu som 5-pendel cluster

3. juni 2021
Et smukt design får godt selskab – Patrone nu som 5-pendel cluster
Kasper Thorups minimalistiske skønhed Patrone Pendel er kommet i godt selskab med fire identiske pendler, der sammen hænger i luften som frosne messing dråber. Hver pendel er stadig håndlavet af lokale håndværkere i København, hvor de smukke messingcylindere med stor snilde og omhu perforeres. Udtrykket er stadig lige så stilrent i sin enkelhed som originalen, men får nu et ekspansivt touch af dynamik gennem tilføjelsen af yderligere fire pendler i varierende højde omkring originalen. Tankerne drages uundværligt i retning af en klassisk asiatisk vindharpe og giver rummet et strejf af Feng Shui.

Kasper Thorup viser med denne skønne nytænkning endnu engang den kreative energi, han udfoldede i 2019, da han brillierede i det danske Tv-program Danmarks Næste Klassiker. Her ser man tydeligt den enorme fascination det unge talent har af de store danske klassikere og den tradition for funktionalitet og stil, som han er vel på vej til at gøre sig til arvtager af. Ikke desto mindre sørger Thorup for altid at have øjne og øre åbne for nye inspirationskilder, uanset hvor de måtte komme fra.

Denne balancegang mellem det traditionelle og det nyskabende stråler tydeligt ud af Patrone Cluster Pendel, der sætter det velkendte og det nostalgiske i en spændende ny kontekst. Blandingen af det rå industrielle udtryk med de lækre nordiske farver gør lampen til et sikkert hit især i det moderne nordiske hjem. Funktionaliteten er naturligvis stadig i højsædet med de lækre varme spot, lampeklyngen kaster under sig på gulvet, spise-eller stuebordet. Den hyggelige atmosfære er næsten til at skære i med en Patrone klynge hængende i hjørnet.

Se hele den lækre Patrone serie I samtlige flotte formater her