Funktionel belysning indkapslet i visuel kunst: se IXA-serien fra Artemide

7. marts 2024
Funktionel belysning indkapslet i visuel kunst: se IXA-serien fra Artemide
Formskønt design møder fleksibel funktionalitet i den nye lampeserie IXA, der er udtænkt af det internationale designstudio Foster + Partners for italienske Artemide. Lamperne er kendetegnet ved deres helt særlige designkoncept, der har balance, ligevægt og harmoni som afgørende omdrejningspunkt for hver eneste beslutning, der er truffet om lampens visuelle designsprog og funktionelle indretning. Under tegningerne til IXA lod Foster + Partners sig inspirere af den amerikanske billedhugger Alexander Calders dynamiske skulpturer, der indkapsler ideen om elegant balance gennem præcision og raffineret kunsthåndværk. Hver af seriens forskellige bord-, gulv- og væglamper har det samme sfæriske lampehoved og samme slanke stel, mens nogle af disse er udstyret med en modvægt for at skabe et smukt samspil mellem lethed og tyngde i de kontrasterende former.

Et afgørende princip i designet af den nye, smukke lampeserie IXA er samspillet mellem lampernes visuelle æstetik og deres funktionelle egenskaber. Takket være den sindrige sammensætning af vægte og modvægte kan hver lampe drejes på flere måder, så både stellet og lampehovedet kan justeres og lysets retning ændres. Flere af lamperne er udstyret med indbyggede lysdæmpere på lampehovedet. Disse giver mulighed for at justere lysets styrke trinløst op eller ned, så man også har fleksibilitet og styring over selve belysningen.

Hver af de forskellige lampetyper inden for IXA-serien kommer i tre farvevarianter: hvid, sort og gul, alle i et lækkert monokromt farveskema, der smukt fremhæver lampens kunstfulde udtryk.

Du finder hele den skønne serie lige her.