Nye tilføjelser til lampeserierne Tolomeo og Ilio fra Artemide i eksklusive specialudgaver

29. januar 2024
Nye tilføjelser til lampeserierne Tolomeo og Ilio fra Artemide i eksklusive specialudgaver
2023 var året, hvor flere skønne specialdesigns fra det italienske designerbrand Artemide har set dagens lys. Dette gælder både en juleudgave af den ikoniske arkitektlampeserie Tolomeo, der har været i produktion, siden lampen blev designet tilbage i 1987, og en eksklusiv Limited Edition-udgave af gulvlampeserien Ilio i anledning af seriens 10-års jubilæum. Begge udgaver bevarer det samme stringente design, der kendetegner resten af serien og har samme glimrende kvalitet i henhold til deres funktioner.

Specialudgaven af Tolomeo har en smuk kobberfinish på overfladen og kommer i et mindre format, der svarer til ca. halvdelen af den originale bordlampe. Dermed har man en smuk designerlampe, som også passer til mindre skriveborde og overflader med begrænset plads. Lampen er en del af den prisvindende arkitektlampeserie Tolomeo designet af Giancarlo Fassina og Michele de Lucchi for Artemide. Siden sin lancering i 1987 har Tolomeo vundet utallige priser, herunder Compasso d'Oro Award i 1989 og Observeur du Design Paris i 2001, og prydet utallige skriveborde verden over. Du kan læse mere om den skønne serie og dens historie her.

Ilio-serien, der er designet af som er designet af selveste grundlæggeren af Artemide, Ernesto Gismondi, er kendt for sit ekstremt detaljereducerede design, rene geometri og minimalistiske udtryk. Alle disse træk, der kendetegner Ilio-serien, og som giver dem deres høje genkendelsesværdi, er blevet bevaret i jubilæumsudgaven, der imidlertid fået en fascinerende overfladefinish. Belægningen er sket med en særlig PVD-teknik, der har gjort det muligt at skabe en trinløs, gradueret overgang fra gylden i bunden til sølvgrå i toppen. Jubilæumsudgaven af Ilio er kun blevet fremstillet i 2000 eksemplarer. Hvert eksemplar er forsynet med et serienummer og Ernesto Gismondis signatur. Du finder jubilæumsudgaven sammen med hele den øvrige lampeserie lige her.