Stjernetåge fra anerkendt arkitektgruppe og legendarisk lampeproducent – Se Stellar Nebula her

24. april 2023
Stjernetåge fra anerkendt arkitektgruppe og legendarisk lampeproducent – Se Stellar Nebula her
Legendarisk lampeproducent udgiver pendelserie med legendarisk arkitektgruppe.

Bjarke Ingels Group har slået sig sammen med den verdensberømte belysningsproducent Artemide, for at producere den spændende nye Stellar Nebula serie.

Serien er inspireret af nebula – også kendt som stjernetåge – som er skyer af støv og gas, der eksisterer i rummet. De kan ses med det blotte øje, når det for alvor er stjerneklart, men ses bedst gennem teleskoper. En kendt nebula er Pillars of Creation – skabelsens søjler – der er en enorm samling af stjernetåge. Den befinder sig omkring 6500 lysår fra jorden, og blev kendt, da Hubble teleskopet fotograferede den i 1995. Nebulaen er formet som tre fingre eller søjler i et ørkenlandskab – der måler fire lysår fra top til bund.

Pillars of Creation får sit navn, fordi den er et fødested for stjerner. Gasserne, der udgør de enorme nebulaer, sammentrækker sig grundet tyngdekraften – og de enorme masser, der trækker sig sammen, danner varme, indtil en specifik temperatur nås. Når det sker, kan der ske en atomreaktion, der former en ny stjerne.

Farverne, som Hubble og senere Webb-teleskopet fangede, har uden tvivl inspireret Bjarke Ingels Group, da de tegnede de nye pendler, som netop lander hos lampeforhandlerne nu. Overfladen på de ellers fuldstændigt gennemsigtige glasskærme er belagt med en tynd belægning, der er påført ved hjælp af innovativ metode ved navn physical vapor deposition. Det vil sige, at man har opvarmet et materiale til gas, som får lov at kondensere på en overflade – i dette tilfælde glas.

Resultatet er en tynd belægning af farver på skærmen, der minder os om stjernetågen – og når den indbyggede lyskilde tændes, er den som en stjerne der formes i gassen præcist som i rummet.

De smukke lamper er mundblæste, og derfor er ikke to skærme ens. De smukke pendler findes i tre størrelser, og er smukke hver for sig såvel som samlet i klynger. Anvend Stellar Nebula i stuen som en lille kunstinstallation, på kontoret eller der, hvor du har dit teleskop. Med Stellar Nebula fra Bjarke Ingels Group og Artemide er du garanteret en lampe for livet, der med sikkerhed vil holde i enormt mange år.  Se dem alle her